Afgelopen week stond in het teken van gesprekken voeren met mensen die interesse hebben in het Business Starter programma. Ik vind dat persoonlijk altijd hele leuke weken, want ik geef graag.

In zo’n week vallen mij altijd een aantal dingen op als ondernemer, die voor jou ook reuze interessant zijn.

Je hebt om te beginnen altijd een groep die direct volmondig JA zegt. Dat zijn de snelle beslissers. Dat zijn de mensen die je al een tijdje volgen en helemaal klaar zijn om een koopbesluit te nemen. Die zitten echt in de ‘buy now’ fase.

Dan heb je altijd mensen die al heel bewust van hun probleem zijn en echt verlangen naar een oplossing. Deze mensen vinden het fijn om je even te spreken en van jou het vertrouwen te krijgen dat ze het juiste besluit nemen.

En dan heb je nog de twijfelaars. Dit zijn mensen die zich bewust zijn van hun probleem, maar (nog) geen oplossing zoeken of nog onbewust zijn van hun probleem en jou nodig hebben om hiervan bewust gemaakt te worden. Ik maak deze groep vooral bewust van het feit dat ondernemen een vak is en dat je naast goed zijn in je eigen vak, ook een goede ondernemer te worden hebt. Het is niet gek dat je als ondernemer hulp nodig hebt om ondernemersvaardigheden te leren.

Heel vaak denken we dat als iemand nee zegt tegen je aanbod, dat dit iets persoonlijks is. Ofwel, het voelt heel erg persoonlijk als iemand nee zegt tegen je aanbod. Want ja, jouw product voelt als je baby die je met veel liefde de wereld hebt ingebracht.

Alleen als je je bewust bent van bovenstaande zie je dat het veel minder gaat over jou en je aanbod, maar veel meer over de fase waarin iemand zich bevindt en wat diegene nodig heeft.

Dus als een klant nee zegt op jouw aanbod, dan kan het dus zijn dat deze persoon nog niet koopklaar is en jou nodig heeft om vertrouwen te krijgen of bewust gemaakt te worden van het probleem.

Omdat te stimuleren en te prikkelen, zet ik vaak confrontatie in. Liefdevolle confrontatie welteverstaan. Ik heb altijd geleerd, hard op de inhoud, zacht op de relatie. Je hebt er helemaal niets aan om een aai over je bol te krijgen als dat je niet verder helpt als ondernemer. Eerlijk, ik ben er als business coach in de eerste plaats niet om je beste vriendin te zijn. Ik ben er om dat wat je tegenhoudt een succesvol bedrijf te hebben, bloot te leggen en te doorbreken. En vervolgens jouw liefdevolle supporter te zijn om daar ook echt te komen.

Toevallig spraken we hierover in de laatste live met mijn groep die in januari het programma heeft afgerond. Ik vertelde in deze masterclass over confronteren. En allemaal gaven ze aan door mij in het kennismakingsgesprek op een bepaalde manier geconfronteerd te zijn. Ook gaven ze allemaal aan dit eigenlijk superfijn gevonden te hebben. ‘Man wat ben ik blij dat jij dat hebt gedaan, dat had ik echt even nodig!’.

Mensen confronteren vinden we vaak een beetje eng. Want ja, wat als een ander dan iets van je vindt en je daarna niet meer leuk vindt. We zijn van oudsher gewoon kuddedieren, en je distantiëren van de groep zou je weleens in gevaar kunnen brengen. Alleen ik geloof heel erg dat als jij een goede coach (kennisondernemer) wilt zijn, dat deze tool dan niet mag ontbreken. Ik vind zelfs dat je het de ander verplicht bent, want jij laat toch ook niemand bloedend op straat liggen?

Confronteren zet ik niet alleen in om mensen bewust te maken van hun probleem, maar ook om koopbezwaren weg te nemen. Heel vaak hoor ik ondernemers zeggen dat ze maar niet de deal kunnen sluiten omdat ze telkens een nee krijgen. Het is te duur of ze horen ‘ik heb er nu het geld niet voor’.

Veel vaker is een koopbezwaar opwerpen een schreeuw om hulp! Help mij alsjeblieft.

Te vaak wordt geen geld of geen tijd opgeworpen als excuus om nog niet dat te doen wat nodig is om verandering in hun situatie te brengen.

Let’s be real.

Er is wel geld voor een luxe vakantie van zeg €2000 want ja, die lockdown heeft nu al zolang geduurd. ‘Ik heb echt vakantie nodig hoor’.

Maar €2000 uitgeven aan je bedrijf, zodat je de financiële vrijheid kunt creëren, waardoor je meer dan eens €2000 kan uitgeven om lekker op vakantie te gaan is dan te duur.

Echt, in vrijwel alle gevallen dat iemand zegt dat het te duur is of ‘ik heb er nu geen geld voor’, is er serieus voldoende geld om een investering te doen. Het is simpelweg (nog) niet hun prioriteit.

Mijn ervaring is inmiddels dat al mijn investeringen in mijzelf en mijn bedrijf het altijd driedubbel waard zijn. Ik verdien de investering met gemak terug of verdubbel mijn omzet. Dus ja, ik heb mijn prioriteiten wel straight hoor!

En weet je, ik begrijp het ook wel. Want een investering in jezelf doen is megaspannend. Het vraagt dat je uit je comfortzone komt en excuusjes loslaat en precies dat aanpakt waar je scared as f*ck over bent. Dus ja, zeggen dat er geen geld is, is dan een makkelijk excuus om daar nog maar even niet mee te dealen.

Oké, ik zit er weer lekker pittig in vandaag 😉

Ik wil je uitdagen om allereerst mensen liefdevol te confronteren als ze dat nodig hebben om hun patronen te doorbreken, want echt daar help je mensen heel erg mee. En anderzijds kijk eens even naar jezelf, heb jij je aangesproken gevoeld? Ga jij stiekem ook nog dingen uit de weg in je bedrijf? Mag je iets jouw prioriteit maken?

Het is vanaf nu weer mogelijk om je aan te melden voor de wachtlijst van mijn programma’s.

Business Starter programma – voor startende coaches (kennisondernemers) die de basis van hun bedrijf willen neerzetten en de ondernemersvaardigheden willen leren om een vliegende start te maken met hun bedrijf. Je wilt niet maanden aanrommelen, maar direct een goede basis neerzetten die je in een stroomversnelling laat groeien. Dit programma is geschikt voor jou als je net start met je bedrijf en onlangs bent ingeschreven bij de KvK of al wat langer aan het ondernemen bent, maar nog niet de resultaten behaald die je zou willen omdat de basis nog onvoldoende staat. Lees hier meer informatie: https://myndz.com/business-starter-programma/

Meld je hier aan voor de Business Starter wachtlijst!

Business Upgrade – voor coaches (kennisondernemers) die willen groeien naar €5000 omzet per maand. Je wilt consistent leads en klanten aantrekken met een gefundeerde strategie. De basis van je bedrijf staat, maar je voelt aan alles dat er meer uit kan halen. Lees hier meer informatie over het programma: https://myndz.com/business-upgrade-programma/

Meld je hier aan voor de Business Upgrade wachtlijst!

Een aanmelding voor de wachtlijst is geheel vrijblijvend. Mensen op de wachtlijst worden altijd beloond met mijn meest uitgebreide aanbod inclusief bonussen. Mensen op de wachtlijst nodig ik uit voor een Match & Succes call. In een Match & Succes call tasten we samen even af of het programma voor jou de beste keuze is, kijken we of er een klik is en geef ik je oprecht advies.

Scroll naar boven