De sleutel tot het waarmaken van jouw ambities, weten wat je echt wilt!

afterlight

Ben jij al een tijd op zoek naar de sleutel tot het waarmaken van jouw ambities? Denk je er al een tijd over na om het roer om te gooien, maar heb je geen idee wat dan?! De onrust van niet weten wat je wilt, geeft je slapeloze nachten. Je weet namelijk heel goed dat je op deze manier niet door kunt gaan, maar wat nu? In deze blog geef ik je de sleutel tot het waarmaken van jouw ambities en het vraagstuk ‘wat wil ik nu echt?’.

Wat wil ik nu echt

Eén van de belangrijkste stappen in mijn coaching trajecten met mijn klanten is antwoord te krijgen op de vraag ‘wat wil ik nu echt?’. En vaak hoor ik dan veel woorden die van negatieve aard zijn. Dit vind ik niet leuk in mijn werk, hier wil ik vanaf, met zo’n soort persoon wil ik echt niet meer samenwerken. Aan de ene kant fijn om te weten wat je absoluut niet wilt, maar om antwoord te krijgen op ‘wat wil ik nu echt’, is dit vaak niet heel behulpzaam.

De sleutel!

Je bent geneigd om je te focussen op wat je niet wilt, want dat is niet fijn en je wilt ervan af. Om te weten ‘wat je echt wilt’ zal je deze dingen even opzij moeten zetten. De sleutel is namelijk echt heel simpel. Verleg je focus. Focus je op wat je wel wilt. Stel jezelf eens de vraag, wat zou ik wel willen? Wat wil ik wel terugzien in mijn werk? Hoe wil ik mij dan voelen? Met welke activiteiten ben ik dan bezig? Welke talenten/vaardigheden van mijzelf zet ik dan in?

Neem je verlangens serieus

Nu denk je misschien, is het werkelijk zo simpel? Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om deze bovenstaande stap heel serieus te nemen. Want focus op wat je wel wilt in je leven, maakt echt een heel groot verschil. Het is een soort ‘Selffulfilling prophecy’. Je gaat ernaar handelen. De manier waarop je denkt, heeft een belangrijke rol bij het bereiken van je doelen. Als je dus alleen maar denkt aan wat je niet wilt in je werk, dan ga je zeer waarschijnlijk de dingen die je wel wilt terugzien in je werk niet bereiken.

3 tips voor een krachtige focus

De sleutel is dus focussen op wat je wel wilt. En om dit kracht bij zetten geef ik je 3 tips die je helpen om daadwerkelijk jouw ambities waar te maken.

  1. Zorg voor een positieve formulering
    Gebruik positieve woorden om ‘wat je echt wilt’ kracht bij te zetten. Gebruik woorden als niet, minder of geen gewoon niet ;-). De positieve woorden zullen je helpen bij het bereiken van je doelen, want laten we eerlijk zijn van positieve dingen krijgen we allemaal meer energie. Toch?
  2. Zet het groot neer voor jezelf
    Maak in je hoofd of op papier een filmpje van hoe het er precies uit ziet in alle geuren en kleuren. Maak het zo tastbaar mogelijk alsof het er al is. Denk hierin niet te klein, want ‘you playing small doesn’t serve the world’.
  3. Zorg dat het aantrekkelijk genoeg is
    Obstakels verdwijnen als de beloning groot genoeg is. Laten we zeggen dat je er warm van moet gaan lopen. Er moet namelijk brandstof zijn om in actie te komen.

 

Scroll naar boven