Ja, we gaan in dit artikel praten over geld 😉 Ik weet het is voor velen niet het meest favoriete onderwerp, want tja geld is toch moeilijk. Maar stiekem willen we er altijd graag meer van. Dus ja, het is nodig om over geld te praten. Zonder een goede money mindset is je bedrijf waardeloos en zal je nooit in overvloed ontvangen.

 

Belabberde money mindset

Afgelopen jaren heb ik veel gedaan om mijn mindset rondom geld ontvangen te verbeteren. Toen ik startte als ondernemer was mijn money mindset namelijk vrij belabberd. Ik had in loondienst gemakkelijk mijn geld verdiend en ontving ook een hartstikke goed salaris. Maar in mijn leven heb ik ook veel problemen gezien rondom geld en het ondernemerschap. Waardoor ik de overtuiging had gecreëerd dat geld makkelijk was zolang je de zekerheid had van een vast dienstverband. In het ondernemerschap zag ik geld verdienen allereerst als moeilijk en lastig. Om goed geld te verdienen moest ik vooral heel hard werken, dacht ik. In het begin van mijn onderneming was ik dan ook heel voorzichtig met geld. Ik hield het liever in mijn zak en investeerde liever niet in mijzelf of mijn bedrijf. Ik durfde eigenlijk ook niet echt geld te vragen voor mijn diensten. En ik was elke maand bang dat ik geld tekort zou komen om de vaste lasten te kunnen betalen.

Herkenbaar voor je?

 

Geld met vertrouwen uitgeven

Inmiddels voel ik veel vertrouwen rondom geld en geef ik het met heel veel liefde uit aan mijzelf en mijn bedrijf. Dit heeft een zeer bijzonder effect gehad. Ik heb de afgelopen 3 jaar geleerd dat je alleen geld kunt ontvangen als je het ook met vertrouwen kunt uitgeven. Daarvoor moest ik eerst wat geldblokkades doorbreken. Ik merkte namelijk op dat als ik vanuit vertrouwen investeerde in mijzelf en mijn bedrijf ik telkens ook het bedrag direct terugverdiende. Zelfs als ik vooraf nog niet wist of ik de investering wel echt kon betalen. Zo heb ik met knikkende knieën het bedrag overgemaakt naar mijn businesscoach zonder te weten of ik de volgende maand wel mijn hypotheek kon betalen. En zo tekende ik ook de huurovereenkomst voor mijn eigen kantoor, zonder te weten of ik het wel kon inrichten. In beide gevallen had ik nog voor het einde van de maand alles terugverdiend. Deze besluiten begon ik telkens vaker vanuit vertrouwen te nemen en dat heeft mij in een korte tijd in een stroomversnelling laten groeien.

 

Ik ben niet de enige die dit ervaart

En nu zie ik het bij mijn klanten ook terug. Ze investeren in zichzelf, en kiezen daarmee 100% voor zichzelf en hun verlangens en dat betaalt zich direct weer uit. Het verhaal van Kelly is hier een mooi voorbeeld van. In december spraken wij elkaar en besloot ze om mee te doen aan één van mijn programma’s. Ze zei ‘Mariëlla ik heb geen idee of ik het kan betalen, maar ik voel echt aan alles dat ik dit moet doen en dat dit mij enorm gaat helpen om te groeien, dus JA ik ga het doen’. Vanuit het vertrouwen dat het goed kwam en ze er hoe dan ook door ging groeien, manifesteerde ze haar investering in het programma al in de eerste maand door een grote klus aan te trekken.

Eerlijk, ik was niet eens verbaasd om dit bericht te ontvangen. Ik had het zelfs verwacht.

 

Bestelling bij het universum

Mijn ervaring is dat als je een helder en toegewijd besluit neemt om te gaan voor je dromen en verlangens, dat dit gelijk staat aan de telefoon pakken en een bestelling doen bij het universum. Ik leerde de afgelopen tijd dat geld manifesteren niet eens heel moeilijk is. Met een paar simpele hacks kun je al geld aantrekken. Dingen die ik consequent doe om mijn money mindset goed te houden:

 • Scherp zijn op blokkades die ik voel rondom geld. Hoe praat ik over geld? Vind ik geld moeilijk of lastig?
 • Ik investeer in mijzelf om geldblokkades die er zijn te doorbreken, bijvoorbeeld door een hypnose sessie te doen of meer te leren over geld en geld manifesteren.
 • Ik neem 100% verantwoordelijkheid over mijn geld. Ik ben bloedeerlijk naar mijzelf over geld, heb mijn administratie altijd op orde en leg deze verantwoording nooit buiten mijzelf.
 • Ik maak 100% keuzes vanuit het hart en doe niets wat niet past bij mijn hartenwens.
 • Ik ben heel specifiek in wat ik wil. Ik vraag heel specifiek aan het universum wat ik nodig heb, zonder het te verkleinen of te bagatelliseren.
 • Ik ben zeer alert op mijn taalgebruik rondom geld. Ik spreek nooit vertwijfeld over geld. Ik gebruik positief en actief taalgebruik.

 

De money mindset om succesvol te starten met ondernemen

In februari kwam Willemijn Welten op mijn pad. Ik volgde bij haar een mooie masterclass over geld manifesteren en direct dacht ik ‘mijn volgers moeten dit ook ervaren’. En zo ontstond een gezamenlijk masterclass waarin we beiden onze expertises met jou delen, zodat ook jij je money mindset kan versterken. Willemijn Welten (manifestatie expert) en ik (ondernemerscoach) gaan je helpen om geldblokkades en overtuigingen te doorbreken en met vertrouwen geld aan te trekken, zodat je succesvol jouw bedrijf kunt opstarten.

Herken je dit?

 • Je bent onzeker of je met je bedrijf wel voldoende geld kan verdienen
 • Je blokkeert elke keer als het op geld aankomt
 • Je bent bang geld tekort te komen of dat je geld moet inleveren als je gaat ondernemen
 • Je krijgt buikpijn van het idee dat er niet elke maand een vast inkomen binnenkomt
 • Je durft geld niet uit te geven. Geld uitgeven voelt als een risico, want je moet toch de rekeningen betalen.

Je wilt je niet langer zorgen maken over geld en met vertrouwen in jezelf en je bedrijf investeren, zodat je succesvol je bedrijf kunt opstarten. Je wilt een onderneming waar je allereerst veel voldoening uithaalt, maar ook zo snel mogelijk een goede omzet meedraait.

Na deze online masterclass heb jij:

 • Helder wat een goede money mindset is en hoe je dit in je eigen situatie kunt toepassen;
 • Inzicht in je eigen overtuigingen en blokkades rondom geld;
 • Jouw overtuigingen en blokkades weten te doorbreken;
 • Een stevige fundament van vertrouwen en voel je dat je het waard bent om geld te ontvangen;
 • Handvatten en simpele hacks die je in je dagelijks leven kan toepassen om jouw money mindset goed te houden;
 • Voel jij veel voorwaartse energie om je bedrijf werkelijk op te zetten.

De replay van de online masterclass kun je tegen een investering van 49 euro inclusief btw bestellen.

Deze masterclass is om een belangrijke reden niet gratis. Wij geloven erin dat als je met vertrouwen 49 euro investeert in jezelf, je ook gecommitteerd bent om daadwerkelijk de tips en adviezen die wij je geven te volgen. Alleen dan kan je echt jouw geldblokkades doorbreken en jouw money mindset verstevigen.

 

Over Mariëlla & Willemijn

Mariëlla Vink is ondernemerscoach en helpt vrouwen hun kracht en gedrevenheid te ontdekken, zodat zij vol vertrouwen en zonder geldzorgen een stap kunnen nemen richting het ondernemerschap. Mariëlla laat je zien hoe je impact en verschil maakt voor anderen of de wereld.

Willemijn is manifestatie expert en helpt vrouwen die er klaar voor zijn om de NEXT STEP te zetten. Of dat nou meer omzet, meer balans of meer omzet én meer balans is (Ja, echt dat kan!). Zij die dit niet langer willen uitstellen. We ontdekken onderliggende overtuigingen, en de blokkades die ertussen zitten om die stap te zetten. Je gaat een shift voelen in je energie en acties. Zodat ook jij je dromen kan manifesteren. Want ik geloof dat ook jij je eigen leven kunt creëren.

Ben jij klaar met onzekerheid rondom geld en wil je graag met vertrouwen geld uitgeven en ontvangen?

Dan is deze online masterclass voor jou.

Doe je ook mee? Je kunt hier meer informatie lezen over de masterclass en de replay bekijken.