In mijn leven en werk heb ik het voorrecht en de vrijheid om veel nieuwe mensen te ontmoeten. Het mooie van al deze ontmoetingen is dat ik veel unieke, ontroerende en impactvolle verhalen van mensen krijg te horen. Verhalen die recht je hart binnenkomen en een prachtige betekenis in iemands leven hebben. Daarom ga ik mij inzetten om deze prachtige verhalen in de spotlight te zetten.

We delen samen ons verhaal

Afgelopen jaar las ik het boek ‘De kracht van betekenis’ van Emily Esfahani Smith. Direct na het lezen van dit boek wist ik dat ik hier iets mee wil doen. Een deel van het boek is gewijd aan de kracht van het delen van verhalen. Op dat moment liep ik al een tijd rond met het idee om mijn verhaal en dat van mijn tante met de wereld te delen. Ik wist alleen nog niet goed hoe en waarom. Tot het boek mij nieuwe inzichten gaf en ik opeens heel helder voor mij zag hoe krachtig ik mijn verhaal zou kunnen inzetten. Een tijd later raadde ik het boek aan Eva aan. Eva had ik pas één keer ontmoet, maar ik wist dat het haar zou inspireren. Want we delen samen iets en dat is ons eigen verhaal.

Connecting the Dots

Niet veel later kwam Eva terug van vakantie en was ze hartstikke enthousiast. Zo enthousiast dat we besloten samen unieke en inspirerende verhalen letterlijk in de ‘spotlight’ te zetten. Vanaf 25 maart organiseren we maandelijks ‘Connecting the Dots’, een event waar jouw verhaal betekenis krijgt. Eva en ik geloven krachtig dat iedereen een verhaal heeft, waar waardevolle cadeaus in verstopt zitten die jou hebben gevormd of zelfs hebben getransformeerd. En als je die cadeaus weet uit te pakken, krijgt de gebeurtenis betekenis in je leven. Samen met jou willen wij jouw verhaal ontdekken zodat je verbindt met jezelf en anderen en je verhaal een inspiratiebron is voor velen.

Kracht van het delen van verhalen

In het boek ‘De kracht van betekenis’ worden een aantal belangrijke voorwaarden aangestipt voor zingeving in je leven. Eén daarvan is het vertellen van verhalen. Door een verhaal te maken van gebeurtenissen in je leven (the dots connecten) geven we zin aan de handelingen en maken we er een geheel van. Het is belangrijk voor het vormgeven van onze identiteit, we gaan begrijpen wie we zijn en hoe we zo geworden zijn. Zo vloeien er vrijwel altijd positieve gebeurtenissen uit een negatieve en krijgt het betekenis in je leven.

Het ‘Connecten van de Dots’ in jouw verhaal:

  • Geeft betekenis aan gebeurtenissen in jouw leven;
  • Geeft (nieuwe) inzichten;
  • Inspireert jezelf en anderen;
  • Verbind je met jezelf en anderen;
  • Geeft een ‘waarom’ aan gebeurtenissen die niet altijd een ‘waarom’ lijken te hebben;
  • Laat je ervaren dat je er niet alleen voor staat.
Scroll naar boven