Mensen die mij een beetje kennen weten dat ik gefascineerd ben door het brein. De werking van ons brein is ontzettend boeiend en bijzonder. Het brein is eigenlijk te ingewikkeld om te begrijpen, maar het controleert wel je hele leven. Mijn fascinatie voor het brein kreeg ik door mijn tante. Tineke kreeg op haar 43ste de ziekte van Alzheimer. Voor mij is zij een Great Myndz.

Toen Tineke ziek werd was er voor haar maar één ding belangrijk. Zorgen voor meer bekendheid met de ziekte van Alzheimer bij jonge mensen en geld inzamelen voor meer onderzoek naar deze ziekte. Vanaf dag 1 heeft zij zich ingezet voor allerlei initiatieven, maar met name als ambassadeur voor Alzheimer Nederland om haar doel te bereiken. Je zag haar in kranten, tijdschriften en in diverse TV programma’s en documentaires. In eerste instantie kon zij nog goed zelf haar verhaal vertellen, maar telkens meer had ze hulp nodig van haar man Johan om dit mogelijk te maken. Denk maar niet dat er een moment is geweest dat zij bedacht om te stoppen. Dit was haar levensmissie en die zou ze volbrengen tot het einde. En dat deed ze. Tineke overleed op Wereld Alzheimer dag 2016. Nee dat is geen grapje, dat is Tineke die haar prachtige carrière afsloot. Tineke werd 51 jaar.

Pas na haar overlijden realiseerde ik mij hoeveel zij in al die jaren heeft bereikt. Ik kan oprecht zeggen dat zij van grote betekenis is geweest voor het op de kaart zetten van Alzheimer bij jonge mensen. Wat een zeer indrukwekkend prestatie is. Tineke inspireerde mensen en zorgde met haar energie voor verbinding. Ondanks haar ziekte keek ze naar de mogelijkheden om een bijdrage te leveren en iets neer te zetten in haar leven. Dat is waarom zij voor mij een Great Myndz is. Myndz bedacht ik op een middag, opeens stond het op mijn post-it. Wat ik er verder mee wilde was onduidelijk. Myndz staat voor mij voor inspiratie, verbinding en grootser denken.

Tineke inspireerde mij. Ik geloof dat iedereen wel een Great Myndz kent, sta er is bij stil wie dat voor jou is? Waarom? Wat inspireert jou en hoe kan je deze inspiratie in je eigen leven meenemen? Het hoeft niet groot te zijn, het kunnen ook kleine dingen zijn die je in een ander waardeert. Door jezelf te inspireren wordt je productiever, krijg je een vervuld gevoel en ben je creatiever.

Uiteindelijk wil iedereen van betekenis zijn en gelukkig worden van de dingen die je doet. Dat is ook de voornaamste reden om nu zelf op ontdekkingsreis te gaan. Inspiratie opdoen en verbinding met mensen zoeken. Door een blog bij te houden kan ik misschien weer mensen inspireren om hetzelfde te doen. In mijn blogs wil ik mijn verhaal vertellen, ervaringen delen, tips geven en mogelijk zelfs verhalen van anderen met jullie delen.

Om mijzelf verder te inspireren besloot ik mij in te schrijven bij een proeverij Neuroleiderschap. Het lijkt mij interessant om meer te weten te komen over het brein in combinatie met leiderschap. Afgelopen jaar heb ik ervaring opgedaan met organisatieontwikkeling en leiderschap. Deze proeverij is een mooie combinatie tussen mijn verschillende interesses. Meer hierover eind februari.

Heb je mijn Facebook of Instagram pagina al geliked?

Scroll naar boven