Beperkende gedachten, heb jij ze ook weleens? Ik geloof heel erg in de kracht van groots denken en het visualiseren van je plannen. Ook ik denk weleens in beperkingen en moet mijzelf dan weer even een schop onder mijn kont geven om hier weer uit te stappen. Maar hoe doe je dit dan?

Betrapt, opnieuw beperkende gedachten

Afgelopen week betrapte ik mijzelf erop dat ik te veel in beperkingen dacht. Na het volledig uitwerken van mijn plannen ben ik heel hard aan de slag gegaan om een geschikt bedrijfspand te vinden. Onderweg kwam ik erachter dat niet altijd alles gaat zoals gepland en bedacht. En zo ook het vinden van een geschikt bedrijfspand, ofwel het gebrek aan het vinden van een geschikt bedrijfspand. Ik merkte dat het mij frustreerde en dat nam mijn energie weg. Gevolg was dat ik eigenlijk niets bereikte en alleen maar een beetje in cirkeltjes bleef denken. Tijd om mijzelf weer even bij elkaar te rapen, open te staan, mijzelf te inspireren en grootser te denken. Gelukkig had ik een aantal toffe gesprekken op de planning staan. Door even helemaal open te staan voor deze gesprekken kreeg ik weer nieuwe inzichten.

De kracht van grootser denken

Ik realiseerde mij na deze gesprekken opeens weer de kracht van grootser denken en de reden dat ik dit allemaal ben begonnen. Hoeveel mooie dingen heb ik al bereikt en hoeveel mensen heb ik al kunnen inspireren om stappen te nemen in hun ontwikkeling en groei. Het gaf mij enorm veel energie om weer even met een frisse blik naar mijn plannen te kijken en mijzelf uit te dagen om vanuit allerlei beperkingen juist kansen te ontdekken. Want laten we wel wezen we moeten blijven creëren om onze dromen en de stip op de horizon te bereiken. Door mijzelf weer ruimte te geven, te visualiseren en te inspireren stroomt er weer energie en kan ik weer uit mijn beperkende gedachten stappen.

Accepteren dat je tegenslagen treft

De weg naar jouw stip op de horizon kent vele stappen en gaat soms met horten en stoten. Af en toe moet je een stap terug doen om er vervolgens drie vooruit te zetten. Accepteer dat je tegenslagen treft en dat het zo is zoals het is. Je hoeft dan ook niet meer elke keer van slag te zijn. Je herkent sneller bij jezelf dat je in beperkende gedachten bent verzonken en zo kan je makkelijker relativeren en bewust kiezen voor een andere mindset.

Identificeren met je overtuigingen

Beperkende gedachten zijn overtuigingen die we gedurende ons leven hebben gevormd. Het is dan ook niet gemakkelijk om hiervan af te komen. Je wilt je overtuigingen niet graag loslaten, je bent je ermee gaan identificeren en je ervaart hierdoor weerstand. Soms hebben we een groot life event nodig zoals een scheiding, ontslag of overlijden om dingen in een ander perspectief te zien. De waarheid komt dan opeens in een heel ander daglicht te staan. Dit heb ik zelf ook ervaren toen mijn tante overleed.

Het leven biedt ongekende mogelijkheden

Waar het om draait is dat je een overtuiging kan ontwikkelen dat het leven ongekende mogelijkheden biedt. Je kan deze krachtige overtuiging inzetten om je dromen te realiseren. Je angsten en alle obstakels die je ziet mogen er allemaal zijn. Je hoeft alleen maar je aandacht te verplaatsen naar het denken in mogelijkheden. Ontevredenheid is altijd het begin van verandering. Als er een wens is om te veranderen en een intentie om jezelf niet meer allerlei blokkades op te werpen dan kan je uit jouw beperkende gedachten stappen. Blijf jezelf inspireren, ontwikkelen en kies voor persoonlijke groei en ontdek de kracht van grootser denken.

Wat zijn jouw beperkende gedachten op dit moment die jou in de weg staan om jouw dromen te verwezenlijken?

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor coaching? Klik hier om vragen te stellen en telefonisch kennis te maken. Ik begeleid managers, ondernemers, leidinggevende en professionals die vastlopen in hun carrière en het nemen van leiderschap. De oorzaken kunnen verschillend zijn, maar ze zijn allemaal opzoek naar helderheid, richting en zelfvertrouwen. Zodat ze weer plezier en voldoening ervaren in hun leven en werk. Door middel van coaching help ik je het beste uit jezelf te halen en trouw te blijven aan jezelf.

Scroll naar boven