Leef! Alles wat ik te bieden heb is mijzelf

fullsizeoutput db

Je verstand kan mij onmogelijk begrijpen, je hart kent mij al. Deze tekst stond op een kaartje die ik afgelopen week kreeg tijdens een mooi en verhelderd gesprek. Leef jij vanuit je verstand of leef jij vanuit je hart?

Dit is mijn pad

Toen ik vorig jaar een stap nam om te bewegen, kwam die beslissing vanuit mijn diepste zelf. Ik voelde aan alles in mijn lichaam dat ik iets moest gaan doèn. Het was alsof er geen andere beslissing mogelijk was en die beslissing nam ik dan ook redelijk direct en volledig vanuit mijn hart. Het is moeilijk te omschrijven waar dat gevoel vandaan kwam, maar het gevoel gaf mij enorm veel vertrouwen en maakte mij enorm sterk. Alsof alles op zijn plek viel. Ik koos heel bewust voor mijzelf. Er was geen onzekerheid over de toekomst, er waren geen gedachten over wat er wel of niet fout kon gaan. Er was alleen de diepe waarheid dat dit het pad was en dat alles goed zou komen.

Hangen in oude patronen

Daarna ben ik gaan creëren en ontstond Myndz vrij spontaan. Nu maanden verder, ben ik steeds verder weg komen te staan van dat gevoel van vorig jaar en die diepe waarheid. Ik ging dingen uit denken en theorieën opzoeken om bevestiging te vinden voor wat ik met Myndz wil bereiken. Daarbij kwam mijn verstand om de hoek kijken en mijn gedachten gingen met mij aan de haal. Dit uitte zich in angst. Ik ging steeds meer zoeken naar veiligheid, maar ook steeds vaker vroeg ik mij af of er wel iemand op mijn ideeën zat te wachten of dat mijn plannen wel de juiste waren. Het meisje met mooie dromen, dat spontaan een stap nam, durfde eigenlijk niet echt haar dromen te leven en bleef hangen in allerlei patronen.

Alles wat ik te bieden heb is, mijzelf!

Deze week werd ik eraan herinnerd dat ik alleen maar hoef te zijn, dat ik gewoon mijzelf mag zijn en het gewoon mag doen vanuit de bevlogenheid waar het allemaal begon. De antwoorden zijn altijd in mijzelf te vinden. Ik heb geen mooie theorieën, opleidingen of wetenschappelijke bewijzen nodig. Ik wil het ook niet kunnen aantonen. Wat ik wel weet is dat ik alles kan bereiken als mijn hart er ligt. Ik beloof je dus geen gouden bergen of oplossingen in theorieën. Ik laat mij ook niet gemakkelijk in een hokje stoppen, als coach, trainer of welke term je mij wilt geven. Alles mag! Alles wat ik je te geven heb is wat ik ben!

Scroll naar boven