365 dagen veranderen

dagen veranderen

Precies een jaar geleden op 21 september 2016 veranderde mijn leven. Wat is de tijd snel gegaan. Ik kijk in deze blog terug op 365 dagen veranderen.

Een bijzondere dag

21 September is in vele opzichten al jaren een bijzondere dag voor mij. Mijn tante Tineke kreeg op haar 43ste te horen dat ze Alzheimer had. Jarenlang zette zij zich in voor Alzheimer Nederland om meer aandacht te vragen voor de ziekte op jonge leeftijd en geld in te zamelen voor meer onderzoek. 21 September is Wereld Alzheimer dag. Een belangrijke dag waarop we ons als familie al jaren inzetten voor Alzheimer. We werkten samen om de droom van mijn tante werkelijkheid te maken. Een oplossing vinden voor Alzheimer. Niet voor mijn tante, want zij wist dat een eventueel medicijn voor haar te laat zou zijn, maar voor de toekomst. Zodat in de toekomst geen enkele familie meer verscheurd hoeft te raken door deze verschrikkelijke ziekte. Vorig jaar op Wereld Alzheimer dag overleed mijn lieve tante. Daarmee sloot ze een prachtige carrière af. Een zeer bijzondere en levenslustige vrouw, met haar energie en kracht heeft zij zoveel mooie dingen bereikt. Zij was mijn inspiratiebron, een lichtpunt in onze familie en gaf kracht aan vele lotgenoten.

Een vlinder kwam voorbij

Mijn tante had altijd iets met vlinders. In mijn afscheidsspeech vertelde ik; ‘een vlinder symboliseert de kortstondigheid van het leven. Ze herinneren ons eraan dat we in het leven dingen niet zo serieus moet nemen. Een vlinder symboliseert ook transformatie. Een vlinder leert ons dat we het leven bewust kunnen veranderen, nieuwe voorwaarden kunnen creëren en wensen kunnen verwezenlijken’. Mijn tante hield niet alleen van vlinders, zij was een vlinder en bewees dat je altijd een leven kunt creëren waar je van houdt. Dit is het belangrijkste wat zij mij heeft geleerd, maar waar ik mij pas naar haar overlijden bewust van werd. Ik ben haar heel dankbaar. Voor de wijze lessen die zij mij heeft gegeven. Voor de kracht die ik van haar kreeg om te transformeren en het leven te leven waar ik blij van word. Elke keer als een vlinder mij passeert denk ik aan haar en herinner ik de stappen die ik ooit nam om mijn eigen transformatie aan te gaan.

Mijn transformatie

Afgelopen jaar is in veel opzichten een rollercoaster geweest die nog altijd voortduurt. Ik nam grote beslissingen in mijn leven, stapte uit mijn ‘veilige’ loopbaan, startte Myndz op en beleefde mooie avonturen. Ik ontmoette lieve mensen en liet mij inspireren op vele manieren. Het is een ontdekkingsreis en op deze reis leer ik veel en ontdek ik telkens weer nieuwe dingen bij mijzelf. Een kleine opsomming;

 • Soms moet je loslaten en gewoon zien wat er gebeurt
  Een afscheid valt mij altijd zwaar, maar ik leerde ook dat een afscheid niet dramatisch hoeft te zijn. Het gaf mij ruimte voor iets anders. Afscheid nemen is een proces waarin je herbezint, aandacht geeft aan het oude en ruimte maakt voor het nieuwe in je leven.
 • Ruimte om te ontdekken levert zoveel op
  Mijzelf ruimte geven om te ontdekken wat ik echt belangrijk vind in het leven heeft mij zoveel inzichten gegeven. In elke levensfase heb ik nieuwe inzichten, ontdek ik nieuwe talenten bij mijzelf en doe ik ervaringen op. Dit maakt mij tot wie ik ben. Het is niet iets statisch. Het leven is een ontdekkingsreis en ik bepaal telkens weer welke richting ik op wil gaan.
 • Onzekerheden mogen er zijn
  Ik heb ervaren dat je de overtuiging kan ontwikkelen dat het leven ongekende mogelijkheden biedt. Ja, ik kreeg obstakels op mijn pad en soms voelt het alsof het leven met horten en stoten verloopt. De onzekerheid, angsten en beperkende gedachten die ik had en soms nog steeds heb mogen er allemaal zijn en horen erbij. Ontevredenheid is altijd het begin van verandering. De wens om te veranderen en de intentie om mijzelf niet meer allerlei blokkades op te werpen zorgde ervoor dat ik uit mijn comfortzone kon stappen.
 • Wat je aandacht geeft groeit
  Het brein blijft mij fascineren. Wat je aandacht geeft in je leven, carrière of relatie groeit. Vanuit deze gedachten heb ik veel kunnen bereiken en heb ik de kracht gevonden om mijzelf op zoveel mooie manieren te laten groeien.
 • In yoga vond ik innerlijke rust
  Uit mijn hoofd komen en echt voelen wat ik nodig heb. Het zorgt ervoor dat ik veel dichter bij mijzelf sta en dat ik durf te vertrouwen op mijn gevoel. Het stelt mij in staat om veel dieper verbinding met mijzelf en anderen te maken.
 • Inspiratie en jezelf ontwikkelen zien als ‘way of life’
  Ik geloof in de kracht van mijzelf inspireren en ontwikkelen. Ik ontdekte mijzelf, zodat ik meer ging leven en werken vanuit mijn passie, mijn volledige potentieel ging benutten, ik creëerde balans, liet belemmerende gedachten los en ik vertrouw op mijn persoonlijke kwaliteiten.

Ontdekkingsreis van je leven

Afgelopen maanden heb ik vaak de vraag gekregen, hoe heb je het gedaan? Een vraag die niet simpel te beantwoorden is. Daarom dacht ik na over mijn eigen pad en hoe ik mensen kan inspireren om zelf stappen te nemen in hun leven.

Een van de dingen die daaruit is voortgekomen, is het e-book met daarin 5 stappen die je kunt zetten om te starten met ondernemen. Je kunt het e-book gratis aanvragen.

Scroll naar boven