3 prioriteiten die je veel voorwaartse energie geven in het nieuwe jaar!

AfterlightImage

Kan jij wel wat voorwaartse energie gebruiken om werkelijk in de actiemodus te komen? Ik geef je 3 belangrijke prioriteiten voor meer energie die je daarbij helpen.

Hup van de bank af!

We willen het allemaal, in actie komen! Van die bank af en nu echt eens doen wat we al een tijd in ons hoofd hebben. Vaak is de bank vele malen aantrekkelijker, omdat deze heerlijk comfortabel en veilig is. Op deze ‘figuurlijke’ bank hoef je stiekem nog niet met jezelf aan de slag. Hoewel de ‘bank’” comfortabel is gaat hij je uiteindelijk toch behoorlijk irriteren. Net als een te strakke spijkerbroek, daar wil je op een gegeven moment ook vanaf. Dus hup van die bank af!

Je motor laten draaien

Het draait uiteindelijk maar om één ding en dat is dat we met onszelf aan de slag willen. Of het nu het waarmaken van jouw langgekoesterde carrière ambities is of letterlijk weer de sportschoenen aan. Je wilt iets en dan moet je in beweging komen. Om jezelf in beweging te krijgen kan je wel wat voorwaartse energie gebruiken. Iets wat je motor laat draaien en wat jouw brandstof is om werkelijk in de actiemodus te komen. En het liefst ook iets waarvan je motor blijft draaien, als het onderweg toch wat moeilijk of spannend wordt.

Ik geef je 3 prioriteiten die jou de aankomende tijd veel voorwaartse energie gaan geven:

#1 Begin gewoon!

Ik heb veel respect voor mensen die gewoon ergens beginnen. Voor ze er misschien echt klaar voor zijn, maar wel heel sterk voelen dat ze het nu moeten doen. In de praktijk blijkt dit ook een fantastische manier te zijn om jezelf in beweging te zetten. Gewoon beginnen, bij het begin. Gebruik je nieuwsgierigheid en enthousiasme als je voeding. Wellicht ben je geneigd om te wachten op het juiste moment, tot het beste idee voorbijkomt of dat je omgeving je toestemming heeft gegeven. Maar eerlijk het juiste moment komt nooit. Als dit je uitgangspunt is, dan is er altijd wel weer een andere reden om niet te beginnen. Denk er eens over na, wat zou er allemaal gebeuren als je gewoon nu start, voor je er echt ‘klaar’ voor bent?

Actie 1 → Zet vandaag nog een eerste stap en onderneem een kleine eerste actie om dingen in gang te zetten. Ik weet zeker dat je enthousiasme je verder helpt. Lees hier het verhaal van Marije die ook startte voordat ze er echt klaar voor was.

#2 experimenteer bewust

Als je begint kan het je heel erg helpen om te starten met bewust experimenteren. Het heeft mij dit jaar enorm veel voorwaartse energie gegeven. Daarbij heb ik dingen bereikt die ik vooraf nooit had bedacht. De stappen hield ik bewust klein en overzichtelijk, waardoor ik er niet als een berg tegenop hoefde te kijken. Zo ben ik bijvoorbeeld eerst Instagram stories gaan opnemen en vervolgens live gegaan op Instagram. Daarna nam ik een stap richting een online workshop geven en nu ben ik er klaar voor de volgende stap: te spreken op een podium. Als ik mijzelf direct op een podium had willen hebben, had ik hoogstwaarschijnlijk gekozen om toch maar veilig op de bank te blijven. De stap had dan te groot geweest. Door het experimenteren weet ik dat ik klaar ben voor een volgende stap.

Actie 2 → Bedenk met welke dingen je kunt gaan experimenteren, begin klein en neem telkens een stap richting jouw grotere doel. Het geeft je zeker veel voorwaartse energie.

#3 Houd je aandacht vast

Wat ik vaak zie gebeuren is dat we onze aandacht een korte tijd focussen op ons doel en we heel hard gaan lopen om dit te bereiken. Om vervolgens na een paar dagen/weken de focus volledig kwijt te raken. De beweging is er dan helemaal uit. Vast en zeker herkenbaar voor de vrouwen die elk jaar weer tegen zichzelf zeggen ‘nu ga ik echt sporten’ en dan vol aan de slag gaan om vervolgens na een aantal weken weer te stoppen. Je begrijpt je fiets stoppen bij het stoplicht is veel zwaarder dan gewoon door blijven fietsen. Nu zeg ik niet, rij gerust door het rood. Goed voor jezelf zorgen moet altijd je prioriteit hebben. Maar ik denk dat je jezelf heel veel energie kunt besparen als je stopt met telkens rennen, stoppen en weer opstarten. Voel je mij? Werk consistent aan je doelen, bepaal je prioriteiten en wees slim.

Actie 3 → Maak een game plan, zodat je in beweging blijft. Bepaal voor jezelf geregeld ijkpunten, zodat je kunt toetsen waar je staat en of je nog op het juiste pad bent. Ren niet harder, maar slimmer.

Scroll naar boven